Dieta cu pepene verde

Ce fel de diete nu sunt folosite de fetele care visează o talie subțire și șolduri elastice. Dieta cu pepene verde pentru scăderea în greutate este vârful perioadei de toamnă, deoarece în acest moment puteți cumpăra produsul nu numai ieftin, ci și pierde cu ușurință în greutate recurgând la sport în plus. Sună surprinzător, dar pe o dietă cu pepene verde puteți pierde până la 10 kilograme de greutate în exces pe săptămână - asta spun recenziile pozitive despre pierderea în greutate cu utilizarea acestei boabe.

pepene verde pentru dieta cu pepene verde

Nutriționiștii interzic utilizarea pepenilor verzi pentru scăderea în greutate - acest lucru provoacă consecințe grave asupra conținutului de glucoză din corpul unei persoane care a slăbit (există un risc ridicat de a dezvolta diabet). Pe scurt: este posibil să slăbești cu pepene verde? Este posibil, dar numai în conformitate cu recomandările experților. Prin urmare, trebuie mai întâi să faceți o examinare de către specialiști și să excludeți prezența contraindicațiilor privind utilizarea pepenilor verzi în cantități mari pentru dietă. Principalele recomandări și o descriere a mai multor opțiuni pentru dieta cu pepene verde vor fi date mai târziu în articol.

Compoziția produsului

Raportul cantitativ al compoziției de pepene verde este de 90% apă și 12% zahăr, care include zaharoză, glucoză și fructoză. Conținutul ridicat de zahăr face ca dieta cu pepene verde să fie ineficientă. Experții spun că, în medie, o femeie poate mânca cel puțin 6 kg de produs în timpul zilei - aceasta este de aproximativ 2300 kcal, în timp ce diurna permisă zilnică este de 2500 kcal. Dieta cu pepene verde este recomandată pentru pierderea în greutate dacă conținutul zilnic anterior de calorii a fost de 4000 sau mai multe calorii. Se pare că persoanele cu o cantitate mare de exces de greutate (cel puțin 20 de kilograme peste normă) vor putea într-adevăr să piardă tot ceea ce este de prisos în doar o lună.

Printre altele, următoarele substanțe fac parte din boabele dungate:

 • minerale - în cantități mari (250 g de pepene verde conține norma zilnică de magneziu);
 • substanțe pectinice - pot reduce nivelul colesterolului;
 • proteine - contribuie la saturația și formarea fibrelor musculare;
 • vitaminele grupelor A, B, C;
 • fibra - normalizeaza functia intestinului;
 • antioxidanți - unele dintre soiurile disponibile în compoziție pot rezolva probleme în zona genitală.

Dieta cu pepene verde poate crește dorința sexuală la bărbați și le poate rezolva problemele în zona genitală. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de licopen din compoziție. Deci, pentru a elimina problemele, bărbații trebuie doar să urmeze o dietă cu pepene verde timp de o săptămână.

Avantajele și dezavantajele dietei

Dieta cu pepene verde are aspectele sale pozitive și negative, care trebuie luate în considerare înainte de a decide dacă să o urmeze.

Beneficiile dietei cu pepene verde includ:

 • îmbunătățirea metabolismului;
 • îndepărtarea excesului de lichid din corp;
 • îndepărtarea toxinelor și a radicalilor produselor alcoolice;
 • saturație cu microelemente;
 • reducerea riscului de a dezvolta celule canceroase;
 • stimularea sistemului genito-urinar.

În ciuda aspectelor pozitive ale dietei cu pepene verde, această boabă are și aspecte negative pentru pierderea în greutate.

Dezavantajele includ:

 • o creștere semnificativă a sarcinii pe sistemul genito-urinar - dacă există probleme în acest domeniu, nu se recomandă utilizarea pepenelui verde cu o dietă;
 • un conținut ridicat de zahăr duce la o creștere a glucozei în sângele unei persoane - pentru diabetici, dieta cu pepene verde este interzisă;
 • în timpul dietei cu pepene verde, ca în cazul oricărei mono-diete, se formează o deficiență a grăsimilor și a proteinelor în organism pierderea în greutate;
 • pentru unii, pepenele, dimpotrivă, provoacă un sentiment de foame.

Acest lucru este important: Datorită aspectelor negative, nu este recomandat să respectați dieta cu pepene verde mai mult de o săptămână - acesta este cel mai sigur moment pentru a pierde în greutate și a preveni vătămarea sănătății.

Opțiuni de dietă

Dacă luăm în considerare întrebarea dacă este posibil să slăbești cu un pepene verde, este imposibil să răspunzi pozitiv cu siguranță. Cu toate acestea, există recenzii de la persoane care au reușit să slăbească chiar și atunci când au consumat pepeni pe tot parcursul zilei. Probabil, totul depinde de caracteristicile individuale ale organismului.

Dieta pentru 1 zi

Dieta cu pepene verde este o opțiune excelentă pentru o zi de post - va ajuta la eliminarea umflăturilor, va scăpa de balonare și va pierde în greutate până la 3 kilograme. Aderența corectă la dieta cu pepene verde este utilizarea fructelor de pădure cu o rată de 1 kilogram de produs la 10 kilograme de slăbit. Printre altele, sunt permise maximum 2 căni de cafea pe parcursul zilei, precum și ceai verde și nelimitat pe bază de plante. Utilizarea obligatorie a apei - cel puțin 1 litru de lichid curat.

Dieta timp de 3 zile

Dieta cu pepene verde, concepută pentru pierderea în greutate de 3 zile, nu este atât de categorică și permite utilizarea unor alimente sănătoase suplimentare.

Un meniu aproximativ pentru 3 zile de slăbire este după cum urmează:

 • pentru micul dejun - 1 măr verde și 3-4 felii de pepene verde;
 • pentru prânz - 3-4 felii de pepene verde;
 • pentru prânz - o grămadă de verdeață cu castraveți proaspeți (puteți face o salată condimentând cu ulei vegetal), după o jumătate de oră boabele principale în cantități mici;
 • pentru o gustare de după-amiază - un măr verde;
 • pentru cină - pepene verde în cantități nelimitate (până la sațietate, dar fără a mânca în exces).

Apa și ceaiul de plante sunt permise pe tot parcursul zilei. Dimineața vă puteți răsfăța cu o ceașcă de cafea, dar numai după fructe.

Dieta pentru o săptămână

Mesele dietetice pot fi efectuate în timpul săptămânii, unde este urmat meniul prezentat în tabel.

cantități - până la sațietate, dar fără a mânca în exces
Zi Timpul mesei Lista de cumparaturi
luni Mic dejun Orice fruct se adaugă la boabele principale
Masa de pranz Salată și castraveți, ierburi și măr verde, condimentate cu ulei vegetal
Cină Pepene verde în mare
Gustare de după amiază Unele boabe de bază și orice fruct
Cină Porție mare de pepene verde, prune și un alt fruct
marţi Mic dejun 2 kiwi și boabe principale
La prânz Până la 3 mere
Cină O porție de pepene verde, este permis să gătească sorbet și alte feluri de mâncare, dar fără a adăuga alte produse
Gustare de după amiază Prune
Cină Prune și boabe principale

Meniul este prezentat doar timp de 2 zile - apoi dieta se alternează în timpul săptămânii (puteți rezista la toate cele 8 zile). O astfel de dietă cu fructe poate deveni rapid plictisitoare, de aceea se recomandă schimbarea constantă a tipurilor de fructe - aceasta este o dietă destul de variată.

Formă simplificată

Există, de asemenea, o formă simplificată a dietei cu pepene verde care poate fi susținută timp de o lună sau mai mult - până la atingerea greutății râvnite. Aici dieta este mai echilibrată, deci nu va exista deficiență de substanță în organism.

Un exemplu de meniu este prezentat după cum urmează:

 • Pentru micul dejun - câteva felii de boabe principale și o linguriță de miere.
 • O gustare poate consta din orice fruct pe care doriți să-l ardeți celule adipoase (portocale, grapefruit etc. ).
 • Prânzul - legume coapte sau tocate, poate fi înlocuit cu o porție de supă de legume fără adăugarea de leguminoase.
 • Gustare - fruct, puteți mânca câteva felii de boabe principale.
 • Cina - fulgi de ovăz cu fructe sau o porție de legume la cuptor. Este permisă o bucată fără pâine de drojdie.

Pe nutriția prezentată într-o săptămână, puteți pierde până la 5 kilograme de greutate în exces. Dacă nutriția este combinată cu exercițiile fizice, rezultatele pot fi crescute numai. După ce ați atins greutatea râvnită, ar trebui să părăsiți treptat sistemul, inclusiv alimente suplimentare în dietă. Ieșirea corectă este de a respecta dieta anterioară, dar cu includerea constantă a unui produs interzis în pierderea în greutate. Pentru a vă consolida și a vă obișnui cu corpul, se recomandă introducerea unui produs nou la fiecare 3 zile, în timp ce cele anterioare nu sunt excluse din dietă. Dieta cu pepene verde are doar recenzii pozitive și rezultatele pierderii în greutate. Deci, există realizări în ceea ce privește pierderea în greutate de cel puțin 20 kg într-o lună și jumătate sau două luni. Fetelor și soțiilor fericite le place lipsa necesității de a pregăti în mod constant mese dietetice - este mult mai ușor să tăiați un pepene verde și să spălați fructele. Acest avantaj atrage un număr din ce în ce mai mare de oameni obezi și iubitori de pepene verde în dietă.

Nutriționiștii susțin însă că utilizarea constantă a boabelor prezentate va forma o creștere accentuată a glicemiei. Prin urmare, se recomandă o formă simplificată de dietă pentru pierderea în greutate pentru o lungă perioadă de timp. Zilele de post sunt, de asemenea, permise, dar nu mai mult de o dată pe săptămână, iar în alte zile nu se recomandă utilizarea produsului principal - în acest moment corpul ar trebui să revină la normal. Alternativ, pepenele verde este permis să înlocuiască o masă principală. În restul timpului, supele de legume, legumele la abur sau la cuptor sunt introduse în dietă.

Mărturii

Pepenele galben a fost deliciul meu preferat încă din copilărie. Recent am aflat că acest delicios are și un efect excelent asupra depozitelor de grăsime, arzându-le într-un timp scurt. Am scotocit pe internet și am găsit diete speciale cu pepene verde (apropo, am fost surprinsă că sunt foarte multe, pepenele verde este combinat cu diferite produse). Pentru mine am ales o dietă cu caș-pepene verde, pentru că, de asemenea, nu sunt indiferent la caș. Doar o săptămână de mâncare a delicateselor mele preferate a dat rezultate neașteptate - dacă cântarul nu a înșelat, atunci am reușit să scap de trei kilograme și jumătate.

Merg în mod constant la diete, pentru că doar asta ajută la menținerea siluetei în formă bună. De la un prieten am aflat că poți folosi pepeni verzi pentru a pierde în greutate - nu numai că elimină perfect substanțele dăunătoare din organism, dar contribuie și activ la arderea grăsimilor. Am încercat o combinație de pepeni cu terci de hrișcă - o dietă destul de neobișnuită, dar avantajele sunt vizibile aproape imediat. Senzația de foame este complet absentă, de care nu se poate lăuda majoritatea dietelor și o slăbire eficientă - am slăbit până la 3 kg pe săptămână.

Pentru prima dată am decis să urmez o dietă, iar motivul pentru aceasta a fost o boală gravă, care s-a soldat cu o creștere considerabilă în greutate. O lungă căutare a informațiilor necesare a dus la faptul că am ales dieta cu pepene verde. La început nu credeam că poți mânca ceva, dar cu o condiție - să închei fiecare masă cu ajutorul mai multor felii de pepene verde. Deja prima săptămână a unei astfel de pierderi în greutate a fost plăcut surprinsă - 2 kg s-au evaporat. Săptămâna următoare m-a mulțumit și mai mult - am reușit să slăbesc 3, 5 kg și nici măcar nu am negat mâncărurile din carne.